Koje igračke je najbolje kupiti detetu za drugi rođendan?

Relativno je lako kupiti poklone za 2. rođendan. U ovom uzrastu, prirodna radoznalost deteta čini ih strastvenim obožavaocem praktično bilo koje vrste igračaka – nisu previše zaokupljeni specifičnim interesovanjima ili rodnim konvencijama. Osim toga, još uvek pokušavaju da savladaju osnovne veštine: hodanje i trčanje, držanje bojice i škrabanje po papiru, povećanje rečnika, sastavljanje rečenica itd.

Odabir najboljeg poklona za 2. rođendan svodi se na nekoliko faktora. Prvo, zapamtite da mališani još uvek nemaju velika očekivanja od poklona – zahvalni su na svakoj novoj stvari. Drugo, zapamtite da su dugotrajne igračke verovatno najbolja investicija. Potražite one koji su napravljeni od visokokvalitetnih materijala (drvo i visokokvalitetna plastika) i koji će se svideti deci širokog spektra uzrasta. Treće, razmislite o tome u čemu će vaše dete zaista uživati.

Tokom naredne godine, vaše dete će razviti snagu ruku i koordinaciju da se oblači svaki dan. Razmislite o igračkama koje pružaju mogućnosti za vežbanje finih motoričkih veština kao što su zakopčavanje, kopčanje, zatvaranje patenta, vezivanje.

Štaviše, kako deca budu napredovala u ishrani, naučiće da koriste viljušku i da piju iz šolje bez poklopca. Pustite ih da vežbaju ove veštine sa zabavnim setovima pribora za jelo veličine mališana koji imaju široke ručke koje se lako hvataju, podeljene tanjire i šarene prostirke.

Jednostavni kvadratni drveni blokovi su obeležje osnovnih građevinskih radova za mališane: slaganje, građenje, rušenje, obnavljanje. Kule će na početku biti male (najviše dva ili tri bloka), ali kako se fine motoričke veštine budu poboljšavale, one će biti sve više i više. Birajte blokove abecede jer imaju dvostruku svrhu: pravog su oblika i veličine za slaganje i pomažu deci da upoznaju ABC.

Dvogodišnjaci vole da jure stvari, što povećava grubu i finu motoriku, mišićni tonus, izdržljivost, koordinaciju, ravnotežu i snagu. Trčanje pomaže mališanima da dođu u kontakt sa svojim telima. Igre hvatanja omogućavaju detetu da vežba smenjujući se – ključna veština za društveni razvoj. Lopte su takođe odličan poklon, posebno ako možete nabaviti kolekciju različitih veličina i materijala, jer će svaka ponuditi zabavan izazov.

Balans bicikli je takođe odličan poklon za 2. rođendan. Balans bickl podučava dvogodišnjake kako da voze bez pedala. Ako dete može da nauči kako da balansira sa podignutim nogama, može lako da pređe na bicikl na dva točka. Možete pronaći balans bicikle u različitim veličinama i materijalima, uključujući drvo, metal i plastiku.

Kako biste iznenadili svog mališana, pogledajte naše dečije igračke.

Share

You Might Also Like

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *