Koju igracku kupiti detetu od dve godine?

Kocke

Kockice su sjajna opcija jer omogućavaju detetu da istražuje koncepte kao što su visina, ravnoteža. Njihova jednostavnost omogućava deci da slobodno istražuju i uče putem igre. Takođe podstiču razvoj finih motoričkih veština i kreativne igre.

Puzle

Puzle sa većim komadima savršene su za dvogodišnjake. Kroz slaganje delova, dete razvija svoje sposobnosti rešavanja problema, koncentracije i koordinacije oko-ruka. Odaberite puzle sa šarenim ilustracijama koje će pobuditi njegovu maštu.

Interaktivne knjige

Knjige sa svetlim bojama i različitim teksturama pomažu u razvoju jezičkih veština i čitanja. Dvogodišnjaci će uživati u dodirivanju tekstura i gledanju živopisnih ilustracija. Ova interaktivna iskustva podstiču rani razvoj ljubavi prema čitanju.

Markeri i bojice

Kroz ovu aktivnost, deca izražavaju svoje misli i razvijaju se kao individualci. Osim toga, ovaj proces crtanja može biti izuzetno kvalitetno vreme provedeno sa detetom.

Muzičke igračke

Muzičke igračke poput bubnjeva, zvečki i malih klavira omogućavaju detetu da istražuje zvuk i ritam. Osim što su zabavne, ove igračke pomažu razvoju sluha i senzorne percepcije.

Igračke koje se guraju

Mali kamioni, automobili ili životinje na točkovima podstiču aktivnu igru i pomažu u razvoju grube motorike.

Plišane igračke

Plišane igračke pružaju osećaj sigurnosti i postaju često omiljeni saputnici, podržavajući emotivni razvoj deteta. Plišane igračke mogu postati detetova prva iskustva u brizi i odgovornosti. Deca često “brinu” za svoje igračke, dajući im hranu, lečeći ih ili ih uspavljujući. Ovo pomaže razvoju samostalnosti i podstiče dete da preuzme inicijativu u rešavanju problema.

Igračke za pesak ili vodu

Ako je moguće, igra sa peskom i vodom omogućava detetu da istražuje teksture i upoznaje se sa osnovnim naučnim konceptima. Igra sa peskom i vodom pruža mnoštvo koristi za razvoj dece i omogućava im da istražuju svet oko sebe na kreativan način.

Share

You Might Also Like

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *